MariaDunnJag heter Maria Dunn, och undervisar gruppen med barn mellan sex och åtta år.

Det här tycker jag är viktigaste med undervisningen: Det viktigaste med undervisningen på vår skola är att se till att eleverna utvecklar sitt både muntliga och skriftliga språk, underhåller den svenska kulturen, och kan senare ha möjligheter att studera i Sverige.

Född eller uppvuxen i: Jag är född i Värmland, och är uppvuxen i Landskrona,Skåne.
Flyttade till USA år: Jag kom hit till USA som utbytesstudent på Gymnasiet, och flyttade sedan hit permanent 1991. Jag läste sedan vidare på college i Denver, Colorado.
Har undervisat på Svenska Skolan sedan: Jag har undervisat på Svenska Skolan sedan 2002, åldersgupperna fem och sex till åtta år.
Det här tycker jag är viktigt att föräldrarna bidrar med: För att det ska fungera med svenskan hemma, är det viktigt att föräldrana talar svenska i hemmet regelbundet, och är engagerade i barnens språkutvecking från tidig ålder, genom att läsa mycket svenska böcker, se till att barnen fortsätter med att själva läsa svensk litteratur, och vara noga med uppehålla den svenska kulturen i hemmet. Svenska skolan är ofta också ofta en viktig länk till andra svenska familjer och vänskap som utvecklas under åren.
Min favoritplats i Washington-området: En av mina favoritplatser i Washington området är Alexandria Oldtown, nere vid vatten fronten. Det har en väldigt europeisk känsla med vacker utsikt och har en mysig atmosfär för hela familjen. Great Falls är en annan plats som tillhör favoriterna.
Min favoritbarnbok: Jag har alltid älskat alla Astrid Lingren böckerna som barn, men favoriten har alltid varit Madicken böckerna. En senare favorit blev också Ronja Rövardotter.
Min favoritvuxenbok: Mina favoriter bland svenska filmer genom tiderna är och förblir nog alltid Ingrid Bergman filmerna, bland annat Solsidan och Juninatten.

Läs om våra klasser

  • Svenska Skolan

Anmälan och Information

The Swedish School for Children in Washington DC is a meeting point for Swedish and part-Swedish families in the greater Washington area.