MaryamFouronianJag heter Maryam Fouronian och har varit lärare på Svenska Skolan för Barn sedan 2015.

Det här tycker jag är viktigaste med undervisningen: Att möta barnen där de är, se barnens starka sidor och på så vis stimulera dem till att anta nya utmaningar samt att omvärdera mitt arbete ständigt så att det fungerar.

Född eller uppvuxen i: i Iran men flyttade till Sverige 1990, Linköping, där jag utbildade mig till förskollärare och arbetade på olika skolor i många år.
Flyttade till USA år: 2014
Har undervisat på Svenska Skolan sedan: 2015
Det här tycker jag är viktigt att föräldrarna bidrar med: Deras engagemangen i barnens inlärning av svenska språket gör mer än halva arbetet med barnen.
Min favoritplats i Washington-området: Old Town  i Alexandria
Min favoritbarnbok: Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren
Min favoritvuxenbok: Arvet efter dig av Jojo Moyes
En film jag vill rekommendera: American Sniper
Mitt specialknep för att lära barn svenska: Att skapa trygghet i gruppen och använda mig av bra och roliga övningar. Det är viktig att se till att barnet utvecklas i sin egen takt. Jag har arbetat som förskollärare i 19 år.

 

Kirsi Chavez

Jag heter Kirsi Chavez och har varit assistent till ettan på Svenska Skolan för Barn sedan 2014.

Det här tycker jag är viktigaste med undervisningen: Att barnen tycker det är roligt att komma varje lördag till skolan. Att man har kul men samtidigt lärorik plan så de lär sig så mycket svenska de kan under de få timmar vi har tillsammans.

Född i: Katrineholm Sverige
Kom till USA: 1997
Har undervisat på Svenska Skolan sedan: 2014
Det här tycker jag är viktigt att föräldrarna bidrar med: Jag tycker att föräldrarna ska prata svenska med sina barn mera och låna böcker och filmer på vårt bibliotek. Det är viktigt att eleverna kommer i tid till lektionerna och inte stör alla när undervisningen väl börjat. Att försöka och komma varje lördag och inte stressa runt till olika sport aktiviteter samma dag.
Min favoritplats i Washington-området: Old Town i Alexandria
Min favoritbarnbok: Alla Astrid Lindgren böcker.
Min favoritvuxenbok: Jan Guillous Ondskan.
En film jag vill rekommendera: The Revenant med Leonardo De Caprio
Mitt specialknep för att lära barn svenska: Att lära barn svenska är att ta sig extra tid , att ha mycket tålamod med dem så de lär sig korrekt svenska. Att prata så mycket svenska man kan om allt mellan himmel och jord och be dem svara på svenska. Uppmuntra dem och ge barnen mycket beröm när de svarar på svenska.

Läs om våra klasser

  • Svenska Skolan

Anmälan och Information

The Swedish School for Children in Washington DC is a meeting point for Swedish and part-Swedish families in the greater Washington area.