AnettePineda2Jag heter Anette Pineda och har varit lärare på Svenska Skolan för Barn sedan 2012.

Det här tycker jag är viktigaste med undervisningen: I knattegruppen är det viktigt att barnen får möjlighet att utveckla sitt ordförråd och får använda sitt svenska språk på så många olika sätt som möjligt, genom sånger, ramsor, sagor och lekar. Det är också viktigt att de får umgås med andra barn som pratar svenska.

Född eller uppvuxen i: Tostared, Västergötland
Flyttade till USA år: 1992
Har undervisat på Svenska Skolan sedan: 2012
Det här tycker jag är viktigt att föräldrarna bidrar med: Gör svenskan till ett levande språk i hemmet. Sjung, prata, läs böcker och se på filmer på svenska.
Min favoritplats i Washington-området: Wolf Trap
Min favoritbarnbok: Pippi Långstrump
Min favoritvuxenbok: Expeditionen: Min kärlekshistoria av Bea Uusma.  
En film jag vill rekommendera: Jag ser fram emot att se "En man som heter Ove" när den kommer ut på DVD.
Mitt specialknep för att lära barn svenska: Var konsekvent med att prata svenska. Om barnet svarar på engelska upprepar du vad hon eller han just sa på svenska. Ge inte upp

Annelie HammettJag heter Annelie Hammett och har varit assistent till knattegruppen på Svenska Skolan för Barn sedan 2014.

Det här tycker jag är viktigaste med undervisningen: Genom sång, lek och pyssel lär sig barnen svenska i en lättsam miljö tillsammans med barn i deras egen ålder.  

Född eller uppvuxen i: Kungälv/Ytterby lite norr om Göteborg
 

Flyttade till USA år: 1992
 

Har undervisat på Svenska Skolan sedan: 2014
 

Det här tycker jag är viktigt att föräldrarna bidrar med: Prata svenska med barnen hemma.  Prata mycket och ofta.  Det är lätt att glömma sig och istället prata engelska eftersom det är runt om oss hela dagarna men det är så viktigt att hålla svenskan levande hemma.  Läs svenska böcker för eller med barnen.  Har du inte tid end dag att läsa själv så spela sagor på band (CD) i bilen när ni är ute och åker.  Titta på svenska program.  Jag laddade nyligen ner Barnkanalen från SVT på min I-Pad och det är väldigt populärt hemma.  
 

Min favoritplats i Washington-området: The Washington Monument.  Det är så mysigt att sitta där och titta ut over stan och alla monumenten.  Tyvärr åker vi sällan ner till stan men varje gång jag är där säger jag till mig själv att jag borde komma ner oftare.  Det är en väldigt vacker stad just runt the Smithsonian.
Min favoritbarnbok:  "Alla vi barn i Bullerbyn" av Astrid Lindgren
 

Min favoritvuxenbok: Läser sällan vuxenböcker numera men har precis börjat läsa "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" av Jonas Jonasson.  Än så länge kan jag klart rekommendera den. 
 

En film jag vill rekommendera:  Har ingen favorit men ser alltid fram emot nya Star Wars och Star Trek filmer

Läs om våra klasser

  • Svenska Skolan

Anmälan och Information

The Swedish School for Children in Washington DC is a meeting point for Swedish and part-Swedish families in the greater Washington area.