Nya föräldrar

Anmälan

Vi ber nya föräldrar ta kontakt med skolans rektor Tove Anders Elfström, innan anmälan via epost för ett orienteringssamtal.  Vi får genom detta samtal mer information om barnets språkkunskaper och kan då bättre avgöra vilken klass som är lämplig. rektor@svenskaskolanwashingtondc.org
för inlärning

Bästa möjliga miljö

Vi finner det värdefullt när nya föräldrar använder sig av detta samtal för att ge oss en bild av sitt eller sina barns svenska kunskaper och låter skolan avväga lämplig placering.

NinaAndgrenJag heter Nina Andgren och har varit ledare på Svenska Skolan för Barn sedan 2010.

Det här tycker jag är viktigaste med undervisningen: Det viktigaste med Mamma- och Pappa gruppen är att vi föräldrar ger stöd till varandra i våra barns språkutveckling, samt att barnen känner sig hemma och träffar andra barn som också kan svenska.

Född eller uppvuxen i: Malmö
Flyttade till USA år: 2003
Har undervisat på Svenska Skolan sedan: Har varit den förälder som lett den yngsta gruppen på skolan sedan 2010.  
Det här tycker jag är viktigt att föräldrarna bidrar med: Alla föräldrar i Mamma- och Pappagruppen deltar aktivt vid varje träff.  
Min favoritplats i Washington-området: Att vara ute på Potomac floden.
Min favoritbarnbok: Rut och Knut böckerna är fantastiska. De rimmar, tar upp bra ämnen och är roliga.
Min favoritvuxenbok: Caipirinha med döden av Maria Ernestam är en favorit.
En film jag vill rekommendera: The Lego Movie.
Mitt specialknep för att lära barn svenska: Jag spelar jämnt svensk musik eller svenska ljudböcker i bilen när barnen är med.

Läs om våra klasser

  • Svenska Skolan

Anmälan och Information

The Swedish School for Children in Washington DC is a meeting point for Swedish and part-Swedish families in the greater Washington area.