Nya föräldrar

Anmälan

Vi ber nya föräldrar ta kontakt med skolans rektor Tove Anders Elfström, innan anmälan via epost för ett orienteringssamtal.  Vi får genom detta samtal mer information om barnets språkkunskaper och kan då bättre avgöra vilken klass som är lämplig. rektor@svenskaskolanwashingtondc.org
för inlärning

Bästa möjliga miljö

Vi finner det värdefullt när nya föräldrar använder sig av detta samtal för att ge oss en bild av sitt eller sina barns svenska kunskaper och låter skolan avväga lämplig placering.

GunneliCambataJag heter Gunneli Cambata och har varit lärare på Svenska Skolan för Barn sedan 2010.

Det här tycker jag är viktigaste med undervisningen: Att engagera barnen och göra dem nyfikna att få veta mera.

Född eller uppvuxen i: Sundsvall
Flyttade till USA år: 1991
Har undervisat på Svenska Skolan sedan: 2010
Det här tycker jag är viktigt att föräldrarna bidrar med: Att de pratar svenska med barnen så mycket som möjligt och att de har en högläsningsstund då och då.
Min favoritplats i Washington-området: Det är ett county i sydvästra hörnet av Virginia som heter Bath County. Vi har släkt och vänner där.
Min favoritbarnbok: Bill-böckerna av R. Crompton
Min favoritvuxenbok: Ripley-serien av Patricia Highsmith. Wilhelm Moberg om man väljer en svensk författare.
En film jag vill rekommendera: för barn: Ronja Rövardotter och för vuxna: Öster om Eden med James Dean.
Mitt specialknep för att lära barn svenska: Jag har inget speciellt knep men jag vet att man bör göra lektionen lekfull och att man varvar allvar och skoj. I min klass är det viktigt att barnen lär sig att uttrycka sig och att prata, prata även om det kan låta lustigt. Att ha ett extra språk ger en känsla av styrka.

Läs om våra klasser

  • Svenska Skolan

Anmälan och Information

The Swedish School for Children in Washington DC is a meeting point for Swedish and part-Swedish families in the greater Washington area.