Monica KoppelmanJag heter Monica Koppelman och har varit lärare på Svenska Skolan för Barn sedan 2013.

Det här tycker jag är viktigaste med undervisningen: Mitt uppdrag som lärare på vår skola upplever jag är att försöka hitta vägar att stödja barn och dess familjer i att skapa och/eller upprätthålla nyfikenheten och intresset för det svenska språket och den svenska kulturen. Just nyfikenhet och intresse i kombination med kamratskap och stimulerande lektioner är förutsättningar för lyckade lördagsmorgnar för barn, föräldrar och lärare. Därför är min ambition att så långt jag kan förena nytta med nöje i min undervisning.

Född eller uppvuxen i: Eslöv, Härnösand, Borås, Umeå och Stockholm
Flyttade till USA år: 2006
Har undervisat på Svenska Skolan sedan: 2013
Det här tycker jag är viktigt att föräldrarna bidrar med: Delaktighet och engagemang!
Jag tycker det är viktigt att föräldrarna verkligen förstår att jag bara kan hjälpa deras barn att lära sig svenska i 2 ½ timme i veckan. Vad som händer resten av tiden är avgörande för barnets svenska språkutveckling, och det ansvaret ligger helt och hållet hos föräldrarna. Så läs veckobreven, visa intresse för vad de lärt sig i skolan och se till att läxorna blir gjorda.
Min favoritplats i Washington-området: The National Mall, från Capitolium till Arlington Cemetry och allt där emellan. Vilket ställe! Det har allt.
Min favoritbarnbok: När jag var barn ÄLSKADE jag Marias Lilla Åsna serien. Favoritbarnbok som jag läst för mina barn är Folk och Rövare i Kamomilla Stad, som jag relativt nyss insett faktiskt är norsk.
Min favoritvuxenbok: Stadserien av Per Anders Fogelström (Mina Drömmars Stad, Barn Av Sin Stad, Minns Du Den Stad, I En Förvandlad Stad Och Stad I Världen).
En film jag vill rekommendera: Hela familjen skrattade gott till 100-åringen som klev ut genom fönstret!
Mitt specialknep för att lära barn svenska: TV-program. Utbildningsradion.se har hur mycket som helst bra och roligt. Även svt.se förstås. Min dotter älskar Fixa Rummet och min son Kvällsshowen och Hjärnkontoret.

Belöningssystem. Sedan jag införde pris till de som inte pratat engelska i klassrummet på hela morgonen, pratas det svenska ifrån det de stiger över tröskeln till dess de säger hej då.

Läs om våra klasser

  • Svenska Skolan

Anmälan och Information

The Swedish School for Children in Washington DC is a meeting point for Swedish and part-Swedish families in the greater Washington area.