Nya föräldrar

Anmälan

Vi ber nya föräldrar ta kontakt med skolans rektor Tove Anders Elfström, innan anmälan via epost för ett orienteringssamtal.  Vi får genom detta samtal mer information om barnets språkkunskaper och kan då bättre avgöra vilken klass som är lämplig. rektor@svenskaskolanwashingtondc.org
för inlärning

Bästa möjliga miljö

Vi finner det värdefullt när nya föräldrar använder sig av detta samtal för att ge oss en bild av sitt eller sina barns svenska kunskaper och låter skolan avväga lämplig placering.

De första tio minuterna är det lek och snack som gäller. Sedan har vi samling i en stor ring på golvet. Vi sjunger vår välkomstsång och andra sånger som barnen och föräldrarna kommer på. Sedan läser en av föräldrarna två till tre böcker som hon eller han har tagit med. Efter det blir det lite enklare pyssel och småprat. Sen dansar vi lite och avslutar med raketen innan vi alla går till fikat vid 10:30.

Träffa Läraren

  • Svenska Skolan

Anmälan och Information

The Swedish School for Children in Washington DC is a meeting point for Swedish and part-Swedish families in the greater Washington area.